Home Familiealbum

Over deze websiteDeze website bestaat uit ruim 1400 bestanden. 700 daarvan zijn de html-bestanden voor de gezinskaarten. Verder zijn er 100 gif-plaatjes en 565 jpg-plaatjes. De rest bestaat uit html-bestanden voor de geslachtsoverzichten en 26 bestanden voor het alfabetisch register, enz.

In het begin (zomer 1996) beheerde ik de website met een html-maak-programma (Web-it), terwijl ik voor de illustraties gebruik maakte van de software die bij mijn beeldscanner (Primax handscanner met motortje) was geleverd. De scanner is vervangen door een vlakbedscanner, voor het bewerken van de beelden ontdekte ik PaintShopPro, eerst de shareware versie 3, later heb ik versie 4 gekocht.
Voor het beheren van mijn genealogische materiaal gebruikte ik eerst een zelfgeschreven programma. Als oud-ZXSpectrum gebruiker programmeer ik in GWbasic, gecompileerd met QuickBasic.
De groeiende hoeveelheid informatie, samen met een hardnekkige bug in mijn programma noodzaakte mij, uit te zien naar een meer professioneel genealogie-programma. Na het vergelijken van demoversies van verschillende programma's werd dat uiteindelijk Family Tree Maker voor Windows.
Het met de hand bijhouden van de wijzigingen in de website, eerst met Web-it, later gewoon met Windows kladblok, was op den duur niet meer te doen. GeŽnt op mijn oude genealogieprogramma heb ik toen een programma geschreven om de website te onderhouden, uitgaande van de GED-bestanden die FTW genereert. Dit programma (FamWeb) is nu in zoverre vrij van bugs, dat ik er zelf mee om kan gaan. Als iemand er ook eens mee wil experimenteren, stuur ik het graag per email op.


About this site


Eric Augusteijn, Schiermonnikoog, Nederland; E-mail: eric@augusteijn.net